10 december| 9:30

31 december | 18:30

1 januari| 10:00

Kerk

Dit gebouw is eigendom van de Hervormde gemeente Schelluinen. In tegenstelling tot veel van de omringende gemeente is de toren ook het eigendom van de Hervormde gemeente Schelluinen en niet van de burgerlijke gemeente.

Het uurwerk en de wijzerplaten zijn in onze kerk wel  van de burgerlijke gemeente en worden als zodanig ook door hen onderhouden en zo nodig gerepareerd. Verder komt de exploitatie en het onderhoud volledig ten laste van de hervormde gemeente Schelluinen.

Het interieur van onze kerk is sober maar zeer doeltreffend voor onze gemeente.
Het heeft midden in de kerk een blok met banken die zowel links als rechts zijn te benaderen. Zoals in veel gemeenten begint men, tijdens de erediensten, vanaf de laatste bank de kerk te betreden. Het interieur ziet er bijzonder fris uit door de witte muren en de marmeren vloer in het liturgisch centrum.
Ook het orgel in onze kerk is een fraai instrument. Het is gebouwd door de firma Blank uit Herwijnen en later uitgebreid door de firma Kaat en Tijhuis uit Kampen Het is doeltreffend voor de begeleiding van de gemeentezang. Dat is het belangrijkste doel van dit instrument. Er worden in onze kerk bijna of geen concerten gegeven. Onze kerk zou een uitermate geschikte ruimte voor kleine ensembles zijn. Met name omdat het gebouw een goede akoestiek heeft. Het onderhoud van het orgel wordt gefinancieerd uit de baten van het orgelfonds waarvoor achter in de kerk collectebussen hangen.

Pastorie

De woning en werkruimte voor onze predikant is volledig het eigendom van de hervormde gemeente Schelluinen. De “oude” pastorie die een hele grote tuin had,  is met een kleinere tuin verkocht. Daarna is er op het overgebleven perceel een nieuw onderhoudsvriendelijk gebouw neer gezet. Aan dit gebouw is voor de eerstkomende jaren weinig onderhoud te verwachten.

Het onderhoud van kerk als pastorie wordt gedaan de kerkrentmeesters van de hervormde gemeente Schelluinen. Hiervoor wordt iedere eerste zondag van de maand een collecte gehouden die voor dit doel bestemd is. Het geheel staat onder de verantwoording van de kerkrentmeesters die dit samen doen met de commissie van beheer.