15 oktober| 9:30

ds. G. van Wolfswinkel

5 november | 18:30

Historie van het kerkgebouw

De oudste vermelding van de kerk van Schelluinen dateert van begin 1200. Op de huidige plek hebben sinds die tijd meerdere kerk gebouwen gestaan. In 1899 is het vorige kerkgebouw gesloopt, het oudste gedeelte hiervan dateerde van begin 14e eeuw.

Bovenstaande foto laat de noordzijde zien kort voordat het gesloopt werd. De dominee destijds zei hierover: "Het kerkgebouw gelijkt meer een stal van binnen dan eene kerk, en van buiten onoogelijk en in diep verval".

In 1900 werd het huidige kerkgebouw gebouwd op nagenoeg dezelfde plek als waar het oude gebouw had gestaan. In het nieuwe kerk gebouw zijn alleen het uurwerk en de oude klok hergebruikt. De oude luidklok uit de 16e eeuw is gesneuveld tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Meer informatie over het huidige gebouw kunt u lezen onder het kopje Gebouwen.